Gestió

[pàgina en procés d’actualització]

La forma de gestionar el nou espai de La Lleialtat Santsenca ha estat un element central des que es va iniciar la campanya per a la recuperació de l’espai. Per això, de bon començament es va encetar un procés per conèixer diverses alternatives en la gestió d’espais públics i debatre els criteris en els quals s’havia de basar. Aquest procés ha inclòs, fins ara, dos tallers, en els quals han participat un bon nombre de persones.

En un primer taller, el passat dia 19 de març, es va fer una presentació dels processos que havien seguit dos espais de la ciutat de Barcelona, des del moment inicial de la seva reivindicació fins les formes de gestió actuals: Ca la Dona i les Cotxeres de Sants.

Membres del Grup de Treball també van visitar dos espais més, per conèixer de primera mà les seves formes de gestió: l’Ateneu Popular de 9 Barris i la Casa dels Entremesos.

En un segon taller, el dia 2 de juliol, es van valorar els diferents aspectes que presentaven aquests quatre models, tant pel que fa a la gestió com a la forma jurídica que caldria adoptar per assumir-la.

L’element central del debat, encara obert i viu, és l’autogestió de l’espai, és a dir, la gestió a càrrec dels usuaris i usuàries, i la necessitat d’establir un sistema que garanteixi la participació tant d’entitats com de persones a títol individual.

A la propera tardor es reprendran aquests tallers, oberts a entitats, col·lectius i persones del barri que hi vulguin participar, per anar definint tots els aspectes que fan referència a la gestió.